Amenajare Apartament Modern cu Influente Africane

Stiti deja ca ne plac spatiile moderne, pline de personalitate, si ne bucura sa va prezentam noi amenajari de interior realizate de arhitecti romani. Astazi vorbim despre un apartament de 2 camere din Pucioasa, cu 85 mp suprafata utila, amenajat intr-un stil modern de arh. Alecsandra Serbanescu.

Proprietarii, un cuplu tanar, si-au dorit o amenajare in culori deschise, calde, cu o bucatarie spatioasa care sa integreze si zona de luat masa. Arhitecta le-a propus sa mizeze pe un stil de amenajare moderna,  cu accente africane care sa puna in valoare spatiile si sa ofere o nota originala spatiului.

Cele doua balcoane existente au permis recompartimentarea spatiului si fluidizarea sa. Astfel, pentru a obtine mai mult loc in bucatarie, aceasta a fost extinsa intr-o portiune din living si intr-unul din balcoanele initiale. S-a optat pentru un mobilier de bucatarie alb, cu electrocasnice Franke achizitionate prin Delta Studio si multe spatii de depozitare. Din partea Delta Studio, de amenajare s-a ocupat consilierul de vanzari Ionut Papuc.

Potrivit dorintei beneficiarilor, in bucatarie s-a integrat o masa de dining, cu blatul din lemn cu aspect brut, acoperit cu sticla. Aceasta completeaza perfect ansamblul la nivel vizual si poate gazdui pana la opt persoane. Corpul de iluminat cu alura industriala de deasupra mesei creeaza o lumina ambientala placuta. Catre fereastra, in fostul balcon, s-a asezat o masa de cocktail si scaune de bar, loc de relaxare si stat la taifas.

Livingul este mic si cochet, remarcandu-se prin elementele de decor african: veioza din lemn de Bauhinia, statueta Fil din lemn, in forma unui pui de elefant, comoda din lemn de mango lacuit cu manere din os, sticla, piele si otel; scaunul din piele naturala. Peretii vopsiti cu lavabila alba (cerinta proprietarilor pentru tot apartamentul) ofera, si aici, impresia de spatiu mai larg. Starea de confort si caldura este oferita si de parchetul triplu stratificat Oak Premium Cottage de la Polarwood (Karelia), cu incalzire in pardoseala, achizitionat prin Delta Studio.

Pentru fiecare decoratiune s-a ales un loc potrivit, nimic nefiind pus la intamplare. Tablourile sunt obiectele personale cu valoare sentimentala ale beneficiarului, integrate atent in decor.

Vestibulul este deschis in zona livingului, fiind asadar amenajat pentru a mentine linia de decor african. Este pus in valoare de oglinda cu motive africane si de bancheta din piele intoarsa Chocolat Safary.

Dormitorul pastreaza linia cromatica neutra a amenajarii, fiind largit prin integrarea balconului. Si aici s-a folosit acelasi tip de parchet triplu stratificat, oferind continuitate spatiului.

Dressingul este impartit in mod eficient pentru nevoile beneficiarei, fiind prevazut cu o masuta de make-up si spatii de depozitare inchise in partea suprapozabila.

Desigur, si amenajarea de baie a mizat pe nuante si finisaje naturale, alegandu-se travertin pentru placarea peretilor si a pardoselii, piatra naturala fiind ideala pentru a crea un decor cald si primitor.

Travertinul, mobilierul de baie din MDF alb, cabina de dus walk in San Swiss, obiectele sanitare Ideal Standard si Catalano si bateriile Kludi sunt achizitionate de la Delta Studio.

Renovarea acestui spatiu a durat doar sase luni, in urma interventiei arh. Alecsandra Serbanescu spatiul preferat al beneficiarilor devenind bucataria spatioasa, in care se bucura de momente alaturi de prieteni si familie.

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.