Amenajare Apartament in stil Scandinav cu Accente Tropicale

Stilul scandinav ramane printre favoritele arhitectilor si designerilor de interior. Echilibrul perfect intre estetica si functionalitate, lumina naturala abundenta, simplitate si confort – sunt atributele principale intr-un decor in stil scandinav. Va prezentam o propunere de amenajare realizata de arh. int. Cristina Micu pentru un cuplu tanar din Bucuresti.

S-a dorit ca apartamentul de 3 camere din complexul Metropolitan Aviatiei sa fie amenajat astfel incat sa transmita starea de confort, de acasa. Cei doi beneficiari nu au avut vreo cerinta anume, insa inclinau catre o amenajare moderna, simpla, calda, cu mici accente de culoare sau texturi pe alocuri. Practic, i-au dat mana libera arhitectei de interior pentru transformarea unui spatiu neutru, impersonal, intr-un spatiu primitor, care sa emane starea speciala de acasa. Preferinta pentru nuante si texturi de lemn se manifesta in toata amenajarea. Pentru zona de living, holul de la intrare si dormitor s-a propus un parchet de stejar natur si usi de lemn.

Restul amenajarii s-a derulat firesc pornind de la aceste doua preferinte. Arhitecta a propus o amenajare aerisita, unitara, neutra din punct de vedere al culorilor, cu pereti albi si mobilier alb.

Vizualizare 3D pentru amenajarea de bucatarie

In zona de living, s-a propus vopsirea a 2 pereti in gri deschis si placarea unei portiuni de perete cu caramida aparenta, pentru a accentua zona si a se crea o compozitie vizuala. Imprimeurile si decoratiunile in stil jungle & tropical sunt una dintre tendintele majore ale acestui an – iata mai jos cate de bine se potrivesc draperiile cu frunze tropicale in acest decor minimalist.

Cei 3 cilindri decorativi cu licheni verzi creeaza un impact vizual si sunt o pata de culoare foarte vie, accentuand si mai mult peretele din living.

Un mic coltisor din living este destinat zonei de birou, unde beneficiarii pot lucra atunci cand este necesar.

Holul, destul de generos, pe langa depozitarea obisnuita de haine si incaltaminte, inglobeaza si zona de depozitare a casei: masina de spalat rufe a fost incastrata aici, produsele de curatenie de asemenea. Jocul lamelelor luminate cu banda led, mica jardiniera incorporata in mobilier si accentele de lemn ale usilor, sunt detalii care creeaza zone de interes in propunerea de amenajare pentru hol.

Bucataria personalizata Formmat, in stil scandinav, cucereste prin abundenta de lumina naturala, sporita de fronturile albe ale mobilierului si finisajele deschise. 

Zona de luat masa este energizata prin scaune colorate si delimitata vizual prin placarea de caramida aparenta alba.

Spatiul este exploatat la maxim, mobilierul fiind dispus astfel incat sa se profite de privelistea de pe fereastra atunci cand se foloseste blatul de lucru. 

Dormitorul mentine nota aerisita si linistitioare a intregului ansamblu, printr-un mobilier minimalist si nuante naturale.

Corpurile de iluminat tip pendul creeaza o senzatie relaxanta, de plutire intr-un spatiu confortabil.

Cele doua bai mentin linia scandinava a amenajarii, cu finisaje cu aspect de lemn si piatra naturala.

Rezultatul este o amenajare primitoare si confortabila, un decor minimalist in stil scandinav pe care se decupeaza ingenios accentele vegetale si colorate.

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.