Amenajare Apartament de 3 Camere in Stil Scandinav

Stilul scandinav este printre preferatele noastre si ne bucuram de fiecare data cand il vedem in amenajarile arhitectilor romani. Arh. Irina Radu de la iDecorate tocmai a finalizat o amenajare de apartament in Bucuresti, ce exploreaza pe deplin principalele trasaturi ale stilului de amenajare nordic: linii curate, mobilier minimalist, nuante neutre si lumina naturala din belsug.

Proprietarii spatiului, un cuplu tanar, au apelat la Irina cu doar doua luni inainte de nunta. Renovarea integrala a apartamentului de 80 mp (schimbare instalatii, finisaje, comanda mobilier etc.) trebuia neaparat sa fie gata la fericitul eveniment.

Apartamentul este situat intr-un cartier din Bucuresti, beneficiind de lumina naturala si de o compartimentare eficienta, cu bucatarie deschisa. Proprietarii si-au dorit sa il refaca integral, prin urmare s-au putut modifica pozitiile initiale ale instalatiilor. Fiind situat la ultimul etaj al unui bloc vechi, peretii si plafoanele erau foarte strambe, asadar au fost necesare dublari cu rigips si inserarea de pereti si plafoane false, pentru indreptarea peretilor.

Tanarul cuplu isi dorea un decor vesel, primitor, in stil nordic, care sa emane bucuria si entuziasmul lor de familie la inceput de drum. Amenajarea a demarat cu bucataria, aceasta fiind pozitionata chiar la intrarea in apartament. Beneficiara si-a dorit o bucatarie alba, simpla, cu accente de lemn si culoare. S-a propus un mobilier minimalist, cu linii curate, fara corpuri suspendate care ar fi aglomerat spatiul.

Faianta alba cu format de caramida Cotswold Bianco de la Natucer adauga o nota speciala spatiului, in combinatie cu blatul de lemn si negrul peretelui. Accentele de lumina conferite de corpurile de iluminat in stil  scandinav aduc un plus de valoare spatiului. Peretii negri sunt vopsiti cu vopsea pentru tabla de scris, pentru ca cei doi tineri sa isi poata nota retetele preferate sau programul zilnic. Spatiul bucatariei a fost optimizat la maxim, pentru a incorpora toate electrocasnicele necesare. Pentru pardoseala, s-a ales un parchet ceramic din colectia Natura Wood Birch, ce imbina frumusetea esentei lemnoase cu proprietatile gresiei portelanate.  Radiatorul decorativ Surf aduce o nota jucausa spatiului, inlocuind banalul calorifer de sub pervaz.

Pentru zona de zi, s-a dorit un spatiu cat mai luminos cu putinta, care sa nu fie incarcat de mobilier.

S-a propus un dressing cu fronturi din oglinda, desfasurat pe toata latimea camerei, si un mobilier TV cu diverse spatii de depozitare – atat la vedere, cat si mascate.

Pentru peretele cu televizorul, s-a ales o placare cu faianta cu aspect de caramida Boston Brick Day de la Natucer. Aceasta aduce o nota calduroasa spatiului.

In dormitor, piesa de rezistenta este patul cu tablie capitonata si spatiu de depozitare dedesubt. S-au folosit nuante de gri, cu accente de galben si turcoaz. Caramida aparenta confera o vibratie aparte spatiului.

Al doilea dormitor a fost transformat intr-o camera de hobby, de relaxare, ideala pentru vazut meciuri cu prietenii si rontait popcorn. Si aici s-a propus decorarea unui perete cu caramida aparenta, pentru a avea o continuitate cu restul spatiilor.

In baia matrimoniala, s-a renuntat la cada existenta si s-a construit un dus walk-in, partial delimitat de restul baii printr-un paravan de sticla. S-a optat pentru o sticla clara, pentru a pastra continuitatea vizuala a spatiului. S-au folosit tonuri de gri inchis pentru gresie si faianta, accentul fiind dat de faianta lucioasa Cotswold Aqua de la Natucer. S-au ales obiecte sanitare moderne, de la Ideal Standard si Grohe.

Si in baia mica se remarca tonurile de gri. Suprafata redusa a impus folosirea de nuante deschise, care sa amplifice vizual spatiul. Gresia tip patchwork este cea care ofera o nota speciala spatiului, fiind folosita pe pardoseala si pe unul dintre pereti. Se remarca mobilierul Frame de la Formmat.

Amenajarea a durat numai o luna si jumatate, fiind un proiect maraton finalizat pentru fericitul eveniment din viata cuplului. Termenul a fost extrem de strans pentru refacerea de la zero a unui apartament.

Amenajarea a fost prezentata si in Revista Casa Mea, editia noiembrie 2017.

Autor fotografii – Vlad Creteanu

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.