Află care sunt ultimele trenduri în design interior de la arhitecții Delta Studio – târgul Maison & Objet Paris 2022

La Paris Design Week se dă ora exactă în ceea ce privește trendurile anului, iar Maison & Objet este evenimentul de referință în lumea designului de interior. Biroul de arhitectură Delta Studio este un trend-setter pe plan național, iar în urma vizitării Maison & Objet 2022 venim cu cele mai proaspete tendințe de la cele mai renumite branduri din sectorul home, deco & lifestyle.

Mobilier smart & funcționalitate la superlativ

Mobilierul și decorațiunile capătă valențe tech, producătorii integrând în aceste piese funcționalități smart: zone de încărcare wireless incluse în blaturi de mese, canapele sau fotolii, veioze cu încărcare prin inducție, corpuri de iluminat și mobilier cu posibilitate USB charging, difuzoare de white-noise incluse în fotolii.

Delta Studio @ Maison et Objet

Tehnologia este omniprezentă în viața noastră, iar integrarea subtilă a acesteia în amenajările de interior a venit ca o consecință firească pentru a facilita conectivitatea.

Natura – parte integrantă în designul de interior

În contrapartidă cu omniprezența tehnologiei în amenajările de interior, elementele și materialele naturale își fac simțită prezența din ce în ce mai mult în toate aspectele unei case. Mobilierul, decorațiunile, accesoriile și chiar și piesele electrice sunt concepute din materiale precum lemn, in, bumbac, paie, stuf, ratan, au influențe etnice (mai ales orientale) și sunt create în nuanțe inspirate din natură, calde, primitoare.

Delta Studio @ Maison et Objet

Simbioza dintre tehnologie și natură se traduce în elemente de design spectaculoase, ample, surprinzătoare.

Suprarealism și excentricitate

Pentru că designerii sunt surse nesecate de creativitate și inspirație, piesele spectaculoase n-au lipsit din cadrul târgului. Luxul se traduce atât prin mobilier și decorațiuni elegante, inserții de piatră și textile naturale, însă și prin formele abstracte, statuetele suprarealiste, figurine supradimensionate și accente excentrice, de impact, pentru amenajări ce abordează un stil îndrăzneț, modern.

Delta Studio @ Maison et Objet

Sculpturile sunt un trend extrem de prolific, având succes atât pentru piese de mobilier (taburete, scaune sculptate), cât și pentru decorațiuni (vaze, obiecte mici și mari de decor).

Delta Studio @ Maison et Objet

Sustenabilitate – designul este un ambasador în protejarea planetei

Chiar dacă inovațiile în domeniul designului de interior nu contentesc să apară, industria acordă o deosebită atenție protejării mediului înconjurător. Plasticul este intens reciclat, iar lemnul are în proporții mari proveniență reciclată. În acest context, ceramica și ipsosul fac parte din categoria materialelor pe care se va baza industria în procesul de fabricare.

Delta Studio @ Maison et Objet

Marii producători achiesează din convingere la ideea de sustenabilitate și concep piese premium din materiale reciclate, optimizând procesele și liniile de producție în conformitate cu cele mai stricte norme în vigoare la nivel internațional.

Photo Credit: Arh. Dragoș Pitu

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.