Accesorii de Baie – Detalii care fac diferenta

Detaliile fac diferența. Ele sunt întotdeauna importante, cu precădere în amenajările interioare. Accesoriile de baie reprezintă ultima tușă în amenajarea camerelor de baie. După ce se stabilesc stilul, finisajele și obiectele sanitare – putem spune că avem o amenajare completă abia când acestea sunt selectate în stilul care predomină și după ce poziționarea lor este utilă și estetică.

Cine s-ar fi gândit că un suport de hârtie igienică poate deveni un element rafinat prin design?

1. emco - 0631-071_MjczOTg2Wg 2. emco liaison badkamer eek installatietechniek 2

emcobath – Colecția Liaison

Ei, iată că aceste utilități care echipează baia pot reprezenta acel ”quelque chose” fără de care ambientele nu ar fi complete.

Dacă mă întrebați pe mine asta înseamnă să faci design. Să concepi niște obiecte ergonomice, fără de a căror utilitate nu te poți lipsi, să fii atent la formele acestora, să fii discret în abordare pe stilul pe care ți-l propui. Accesoriile, lucrurile acestea mici …dau viață ambientării!

În comerț întâmpinăm două tipuri de abordare a accesoriilor de baie: concepte integrate de accesorizare pentru băi – colecții care cuprind toată platforma de la baterii la accesorii de baie – acestea sunt realizate de către producătorii de baterii și sanitare SAU de către producătorii specializați strict pe accesorii de baie.

1. Accesoriile de baie – ca o continuare a unui concept integrator

Mari producători, precum Vitra (sanitare, baterii, accesorii), Grohe și Kludi (baterii și accesorii de baie) lansează colecții de baie complete care conțin elemente în același spirit și design.

Istanbul®Vitra – bathroom experience

images istanbul_504_0000001983_429_300

Colecție a celebrului designer britanic Ross Lovegrove în 2005, denumit la lansare: ”iPod of toilets: atât de elegant, chic, atât de rafinat încât poate ajunge foarte ușor pe lista de must-have a produselor consacrate de lifestyle.” Și întradevăr iată-ne în 2014 și încă nu s-a demodat, încă este în tendințe, la fel de spectaculos.

Untitled-1

Istanbulul – locul fizic și spiritual al Vitra – a devenit în acest caz inspirația pentru o experiență de baie completă.

02_39_04 vitra-istanbul-towel-bar-and-toilet-roll-holder--vi-a48000_0

De la forma sinuoasă a vasului de toaleta, preluată atât pentru bide, cât și pentru lavoar și cadă, continuitatea poveștii se poate regăsi și în bateriile deosebit de neobișnuite ca formă, iar privind și mai de aproape: sistemul de duș, setul pentru peria de wc, suportul de hârtie igienică, etc.

vitra-arche-07

GROHE Ondus® Digitecture Light  – reinventarea conceptului utilizării apei prin tehnologia digitală

Colecția GROHE Ondus® Digital îmbină perfect designul cu cea mai recentă tehnologie digitală și își propune să aducă o notă caldă prin noul concept de minimalism senzual definit prin fuziunea între simplitate și emoție. Gama Ondus de baterii şi duşuri digitale premiată pentru design, GROHE Ondus®, asigură un nou nivel de confort utilizatorului. Interfaţa digitală invită la interacţiune şi vă oferă posibilitatea de a vă bucura de apă în stil propriu.

grohe-ondus-digitecture

Cu forme sculpturale de o estetică remarcabilă şi tehnologie digitală de ultimă oră pentru o precizie imbatabilă, GROHE Ondus® Digital vă permite să retrăiţi experienţa perfectă a apei prin funcțiile unice. Aceeaşi temperatură, aceeaşi presiune – apă à la carte.

Luxury-Bath-by-GROHE

grohe-digital-temperature-faucet-0

imagesgrohe ondus  Ondus1

shower-sets-digital-mixer-tap-wireless-transmission-88802-4810845

7 GROHE Ondus Waschtisch moon white

Până în prezent, toate celelalte camere ale casei dispuneau de facilități ce utilizau tehnologia digitală, deci de ce nu ar fi posibilă utilizarea acesteia şi în baie?
Tehnologia digitală pentru propriul spa cu GROHE Ondus® Digital – este vorba despre utilizare intuitivă și confort sporit.

Cu inpirație din efectele luminoase, această colecție oferă o ambientare pe bază de lumini colorate în baie. Plăcuțele de acționare sunt realizate din sticlă securizată, de 200 mm pătrați sunt disponibile în negru sau alb și prevăzute cu cea mai nouă tehnologie LED.

toilet-flushe-plates-137-7353525

Iluminatul este setat fie prin timer-ul încastrat care se acționează la funcționarea bateriei, sau prin switch-ul de on/off care poate fi fixat pe o singură culoare sau lăsat să ruleze pe un spectru variabil de culori. Aici nu este vorba doar de decorare. LED furnizează exact cantitatea de lumină necesară care să-ți perimită să utilizezi toaleta pe timpul nopții, fără a fi nevoie să acționezi iluminatul general al băii; prin urmare sunt șanse mai slabe să-ți disturbi ceasul metabolic al organismului și pașii naturali ai somnului.

În plus, față de sistemul obișnuit de acționare – buton cu push – plăcuța este, de asemenea, echipată cu un sensor de proximitate pentru acționare touch-free (fără atingere) de spălare – treci pur și simplu cu mâna prin fața butonului mic sau mare al clapetei rezervorului și acestea se vor acționa imediat.

Kludi – Esprit concept de baie

Kludi are ca preocupare principală pentru calitate – lucru ce se refelctă în toate activitățile companiei.

Esprit-Bathroom-Concept-by-Kludi-05

Acest concept de baie ESPRIT home, este creat de arhitectul Michael Stein, Kludi reunește funcționalitatea și tehnologia de ultimă oră cu experienta ESPRIT în modă și lifestyle. Rezultatul sunt seturile modulare de mobilă, obiecte sanitare și accesorii, suficient de variate pentru a răspunde unor stiluri de viață diferite.

Esprit-Bathroom-Concept-by-Kludi-03

Consola în formă de ”L” a mobilierului reprezintă elementul flexibil al conceptului. Poate fi aliniat la stânga, la dreapta sau în față, după cerință, pentru o flexibilitate și mai mare în configurarea planului și a mobilării camerei de baie.

esprit-wannenfuell-und-brause-einhandmischer-dn-15--esprit-564470540_2

De observat: bara pentru prosop în același spirit care este aplicată elegant pe mobilier, oglinda cu leduri încastrate, oglinda cu lupă cu braț articulat pentru mobilitate, pâna la detaliile accesoriilor realizate în același spirit – ESP”i”RIT.

Credeai că designerii români s-au lăsat mai prejos? Din contră! Iată ce concept de mobilier a realizat Mihai Constantin, mobilier produs în România, care a participat și la târgul internațional de Mobilier de la Milano în 2014, unde a primit aprecieri și solicitări.

Delta Studio – Dice. Între trucuri ascunse și transparență.

IMG_5461

Mobilierul a fost inspirat din forma unui zar – patratul poate fi regăsit în forma lavoarului, în decupajul pentru accesorii (tăvițe-savoniere și suport pentru periuțe).

IMG_5488

Mobilierul este tratat cu fronturi opace din MDF vopsit alb lucios, și inserții de module din lemn stratificat furniruit tratat cu fronturi de sticlă: ca orice joc de zaruri! Între trucuri ascune cu trișuri și transparență.

IMG_5464

IMG_5473

IMG_5508 IMG_5497

IMG_5491

Fronturile opace pentru sertare ascund separatoare bine proporționate realizate din lemn masiv, ideale pentru o depozitare ordonată.

Oglinda, tratată în aceeași manieră – cu colțurile rotunjite, pe lângă suporturile tip polițe, prezintă o intarsii atât în stânga, cât și în dreapta, care permite iluminatul pe bază de LED din dreptul lavoarului fără alt corp adițional.

_MG_8194

Lavoarul, blatul și accesoriile sunt realizate din krion – un material compozit (varianta mată a corianului pe care îl știm cu toții). Eu personal îl recomand fără ezitare, e foarte rezistent la zgârieri, pete și alte impacturi care pot ataca suprafața! L-am văzut în realitate cum e ars la flacără direct, apoi frecat cu un burete abraziv, o substanță de curățat pe care o poți găsi în orice locuință și devine ca nou!

Flexibilitatea materialului a constat în lejeritatea cu care s-a permis prelucrarea detaliilor pentru fiecare componentă, cea mai simpatică fiind reprezentată de suportul pentru periuțe care amintește clar de un zar.

2. Accesorii de baie pe colecții și serii, realizate de producători specializați

Emcobath – Atingerea perfectă pentru orice baie

Prin accesoriile de la emco, îți poți transforma baia într-o comoară, unde te vei bucura de răsfăț zi de zi cu accesorii de înaltă calitate, bine făcute și multifuncționale.

emco laison src_1329727074emco-liaison-liquid-soap-dispenser-for-rail--p--em-172100130_1

Emco-Fino-Handtuchhalter-450-mm-chrom-845000145_b_1

emco-loft-2

Emco a dezvoltat și a produs accesorii de baie de mai mult de 50 de ani, accesorii care permit oamenilor de peste tot în lume să realizeze design-uri de băi complete, funcțional și estetic. Colecțiile diferite îți permite o platformă largă de modele de unde poți alege ce se potrivește gusturilor tale personale și preferințelor tale individuale.

Open Kristallux – cunoaște stilul și creativitatea italiană pentru baie

Kristallux pune la dispoziție o gamă foarte largă de accesorii de baie, de la binecunoscutele savoniere, suporturi și perii pentru wc, până la corpuri de iluminat speciale de băi (IP minim 40 pentru amplasare în zonă umedă, cu risc de stropire și IP 20 pentru cele care sunt deasupra oglinzii și nu în imediata aproiere a dușului).

kisstalux

Stilul Italian a fost rafinat pe măsură ce au trecut anii, s-a apelat la designer cunoscuți, dar și la talente tinere. În platforma lor de produse, găsim de la accesorii de baie cromate, din porțelan, cu intarsia de lemn, până la alamă patinată.

k1 k2

 

k3

k4

k5

k6 k8

 

k9 k12

k13 k14

kristallux

Pe lângă producătorii specializați pe accesorii de baie, mai întâlnim colecții și la Vitra sau Kludi, accesorii cromate lucios sau mate.

*Produsele pot fi achiziționate prin magazinele Delta Studio.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.