5 idei de amenajari baie de la Villeroy & Boch

Baia este una dintre cele mai importante zone din casa si amenajarea sa merita o atentie sporita – planificarea spatiului trebuie sa raspunda eficient tuturor nevoilor locatarilor casei.

Oricare ar fi planul existent al baii, exista numeroase idei de amenajare baie, precum cele propuse de specialistii de la Villeroy & Boch, care ne demonstreaza ca un design personalizat schimba radical aspectul si functionalitatea zonei.

baie mica dus

Iata 5 modele de bai moderne si perfect functionale, pentru diferite nevoi, stiluri de viata si preferinte.

1. Baie mica si dus

Baile mici necesita o planificare extrem de eficienta, si acest lucru nu inseamna renuntarea la calitate sau la frumusete. Prin alegerea solutiilor potrivite, o baie mica va deveni la fel de relaxanta si de functionala ca una de mari dimensiuni. Atunci cand se renoveaza o baie care are deja o cada, aceasta este de obicei inlocuita cu o zona de dus, pentru a adauga un plus de spatiu incaperii. Daca nu se doreste o cabina de dus, zona poate fi separata de restul spatiului printr-un panou de sticla sau printr-un panou glisant.

baie mica dus 2
In portofoliul Villeroy & Boch exista obiecte sanitare concepute pentru baile mici, precum vasele de toaleta compacte sau lavoarele de mici dimensiuni, al caror design minimalist se potriveste cu un mobilier personalizat, adaptat necesitatilor utilizatorilor. Senzatia de spatiu poate fi creata si prin folosirea de finisaje in culori deschise si gresie sau faianta in formate supradimensionate.

Lavoar din colectia Architectura cu diametrul de 40 cm

Lavoar din colectia Architectura, cu diametrul de 40 cm

2. Baie mica si cada

Cada este o solutie privilegiata, deoarece adauga un plus de rafinament spatiului. In plus, este o optiune versatila, care permite si dusul si imbaierea. Prin plasarea cazii in fata ferestrei, atunci cand este posibil, se amplifica senzatia de spatiu si experienta baii devine cu adevarat reconfortanta. Intr-un spatiu de mici dimensiuni, rafturile deschise amplifica senzatia de spatiu.

baie mica si cada

baie mica si cada chiuveta
3. Baie en suite

Este direct conectata cu dormitorul sau dressing-ul si bine proportionata. Poate fi delimitata printr-o usa glisanta, eventual din sticla, de cealalta incapere.

baie en suite2

Daca spatiul o permite, se opteaza pentru o cada freestanding, pozitionata pentru a beneficia de privelistea oferita de fereastra.  Vasul de toaleta si bideul se instaleaza la o distanta considerabila fata de cada, iar dimensiunea dusului se alege in functie de spatiul ramas.

baie wellness 2

Finisajele, nuantele si tipul de iluminare se stabilesc in functie de schema aleasa pentru dormitor – daca se opteaza pentru acelasi tip de pardoseala, incaperea pare mai mare si se realizeaza o conexiune vizuala intre cele doua zone. Cromatica aleasa trebuie sa fie odihnitoare si relaxanta – daca incaperea este suficient de mare, solutia ideala este o combinatie intre placi ceramice sau piatra naturala si lemn.

4. Baie spatioasa

Intr-o baie de dimensiuni generoase, vasul de toaleta/ bideul trebuie delimitate vizual, pentru a lasa privirea sa cada pe cada freestanding si pe lavoar. Materialul mobilierului de baie este esential  pentru nota generala a spatiului– un lemn deschis la culoare, de exemplu, in combinatie cu finisaje albe, ofera un aer modern si curat.

baie wellness

Suprafetele lucioase sunt mai elegante decat cele mate, oferind caracter spatiului. Combinatia dintre cele doua este si mai interesanta. Spatiile de mari dimensiuni permit folosirea unor placi de gresie supradimensionate.

baie en suite

 

5. Baie pentru oaspeti

Acest spatiu trebuie sa lase o impresie puternica oricarei persoane care va trece pragul si sa fie in acelasi timp confortabil si imbietor. Baia pentru oaspeti trebuie sa indeplineasca nevoi de baza – sa fie un spatiu curat si aerisit vizual, ce poate fi rezolvat  prin solutii de depozitare pe perete – rafturi si corpuri suspendate. Finisajele urmeaza tematica relaxanta a spatiului, accesorizata prin elemente decorative frumoase si placute.

baie oaspeti

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.